Varukorg  

Inga produkter

0 kr Totalt :

Till kassan

Varumärken

Nyhetsbrev

ZYN Mini Bellini - Billigt Snus Online

Göra eget snus

Göra eget snus

Här hittar du en guide med lite tips och viktiga saker att tänka på när du väl ska göra ditt eget snus.
Här kommer du hitta tips för både Lös snussatser och för Portions snussatser.

Tänk på att detta är en generell guide och tillagnings sätt kan variera för olika tillverkare.

Lössnus

Här kommer en guide steg för steg hur du gör för bäst resultat!
Glöm inte att köpa Aromer för att smaksätta din snussats om du är ute efter någon speciell smak ta en titt på vårt utbud under Snusaromer.
OBS man smaksätter efter smak, Man behöver inte använda hela flaskan av smakaromen om man inte vill.

1. Fördela tobaken så jämt som möjligt i 2 jämnstora plastlådor(med lock).

2. Blanda natriumklorid (finns att köpa hos oss) med drygt 1 liter hett vatten. Låt vattnet svalna en stund och sen häller du det över tobaken samtidigt som du rör runt, Använd gärna en elvisp för att kunna fördela vattnet i tobaken.

3. Där efter sätter du in lådorna med locket på in i ugnen på 90 grader(på ett galler) och låter det stå där i ett dygn(24 timmar)

4. Efter att tobaken har stått i ugnen i 24 timmar tar du ut lådorna också blandar du natriumkarbonat med 6 dl hett vatten och sedan häller du natriumkarbonat blandningen över tobaken.

5. Efter du har hällt blandningen över tobaken sätter du in lådorna med locket på in i ugnen igen på 90 grader igen. Men denna gång i bara 12 timmar.

6. Efter dem 12 timmarna har passerat tar du ut dina lådor med snus och låter dem svalna.

7. När snuset väl har svalnat lägger du över hela blandningen i en stor skål om du vill ha samma konsistens på allt ditt snus eller så behåller du det i dem 2 lådorna.
Nu är det dags att blanda i Glycerol i snusblandningen (OBS! häll i lite åt gången och blanda runt så att du får den konsistens som du vill ha på ditt snus!).

8. Det är nu när du väl har fått den konsistens på snuset som du vill ha som du tillsätter dina Smakaromer (om du vill, absolut inget måste). Var försiktig med aromerna så du inte tar för mycket av din smak.

9. Därefter rekommenderar vi att du låter snusen mogna i kylskåpet i några dagar (allt från 4-7dagar) för att få bästa resultat + du ger snuset en chans att suga åt sig alla aromer.

Tips
När du ska använda elvispen kan det vara en fördel att stå under köksfläkten eller vid ett öppet fönster/balkongen då man kan undvika att hela bostaden luktar snus.
Man kan även tänka på att värmen kan variera från ugn till ugn till ugn, så ta en titt på det lite då och då för att röra runt i ugnen.
Smaklig Lössnus!

Portionssnus

Här kommer det en enkel steg för steg guide för att du ska lyckas göra ditt eget portionssnus.
Det är mycket enklare att göra eget portionssnus än vad det är att göra Lössnus, speciellt om du köper en färdig sats!
Glöm inte att köpa Aromer för att smaksätta din snussats om du är ute efter någon speciell smak ta en titt på vårt utbud under Snusaromer.
OBS man smaksätter efter smak, Man behöver inte använda hela flaskan av smakaromen.

1. Är att blanda ner drygt en matsked salt (runt 20gram) i ca 1,5 dl hett vatten.

2. Sen tillsätter du dem olika Aromerna för att få den önskade smaken i salt & vattenlösningen, sen är det bara att spray/hälla den över satsen.

3. Efter du har gjort det så är det bara att ställa in det i kylskåpet och låta det stå i 2-3 dagar, sen är det bara att börja snusa ditt hemmagjorda snus!

Tips.
När du tillsätter salt och vattenlösningen är rekommenderat att använda någon sorts av sprayflaska för att enklast fördela över hela satsen.